Job Halkes
Job Halkes Binnenland 21 apr 2015 / 12:30 uur

Feyenoordfans zamelen spullen in voor zieke Jorn (6)

Een spontaan bezoekje aan de Kuip of lekker spelen met vriendjes zit er voor het 6-jarige Feyenoordsupportertje Jorn de komende drie jaar niet in. Door een infarct is zijn heupkop afgestorven en moet hij noodgedwongen in een rolstoel zitten en veel rust nemen.

Omdat zijn wereld wel erg klein wordt besloten enkele supporters van de club van Zuid een actie te starten voor het mannetje. „Ik kreeg via via een berichtje van zijn moeder met de vraag of iemand wat over had om Jorns leven wat leuker te maken”, vertelt Hélène Meulstee, een van de initiatiefnemers.

Dat heb ik op Facebook en Twitter gezet en toen kwam er heel wat los. Mensen kwamen met pakketten vol aanzetten met gloednieuwe spullen, daar kreeg ik echt kippenvel van.” Een andere supporter bracht zelfs zijn Playstation 3. Meulstee: „Compleet met doos en vier spelletjes. Te lief gewoon.” In de uitzending van Voetbal International van maandagavond zei Wilfred Genee toe het nieuwe uitshirt te schenken aan Jorn.

Feyenoordgevoel

Volgens Meulstee geeft het goed aan hoe hecht Feyenoordsupporters zijn. „Je hoort vaak alleen de slechte verhalen, maar dit is zo mooi. Dit is echt het Feyenoordgevoel. Zelfs in Groningen is een actie gestart. Komend weekend speelt Feyenoord daar en dan nemen we de opbrengst mee.” In de loop van volgende week wordt Jorn dan verrast met de opbrengst. „We hebben vlaggen, shirts, echt van alles.”

Toch is alles nog welkom. Want mocht het te veel zijn voor Jorn, dan gaat de rest van de opbrengst naar andere kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. „We denken er over na om een standaard inzamelpunt te maken op Varkenoord. Met spullen die mensen op zolder vinden of waar ze om een andere reden van af willen kunnen wij iemand weer heel gelukkig maken.”

Lees ook: Feyenoordfan rookt laatste sigaret voor De Kuip

Wie iets moois van Feyenoord heeft en dit aan Jorn wil schenken kan mailen naar: [email protected].

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoordfans zamelen spullen in voor zieke Jorn (6)
Sluiten