Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 16 apr 2015 / 08:14 uur

Duits stel in hotel beroofd van 200.000 euro cash

Een Duits stel is in een hotel in Amsterdam Zuidoost beroofd van 200.000 euro. Het tweetal dacht een afspraak te hebben over de financiële afhandeling van de verkoop van een woning, maar dit bleek oplichterij.

Lees ook: 2 miljoen aan contanten in hotelkamer gevonden

In Bureau 020 van televisiezender AT5 bleek woensdagavond dat een Amsterdamse man, die zichzelf Anton van Beck noemde, via e-mail contact opnam met het stel. Een kennis van hem, Sharoek Ambani, zou interesse hebben in de twee woningen die zij in Duitsland te koop hadden staan. Ambani maakte eind februari een afspraak voor een bezichtiging en gaf aan beide huizen te willen kopen. Beide partijen spraken vervolgens af bij hotel Holiday Inn in Zuidoost.

Beroving

Ambani vroeg de Duitsers of ze zijn 200.000 euro in grote coupures konden wisselen voor datzelfde bedrag in kleine coupures. Het stel ging hiermee akkoord, omdat Ambani ze in ruil hiervoor 50.000 euro extra wilde betalen. In het hotel griste Ambani de tas met geld uit de handen van een van de Duitsers en ging er in een donkere Mercedes met een Duits kenteken vandoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Duits stel in hotel beroofd van 200.000 euro cash
Sluiten