Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 11 apr 2015 / 14:10 uur

Dam tot Damloop al snel uitverkocht

De Dam tot Damloop was zaterdag binnen enkele uren uitverkocht. De 45.000 startbewijzen voor de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer) tussen Amsterdam en Zaandam begon om 12.00 uur. Voor 14.30 uur moest de organisatie al ‘nee’ verkopen.

Het hardloopevenement vindt dit jaar plaats op zondag 20 september. De route begint zoals ieder jaar op de Prins Hendrikkade in Amsterdam en eindigt op de Peperstraat in Zaandam. De hardlopers worden onderweg aangemoedigd door naar verwachting zo’n 250.000 toeschouwers. Ook vorig jaar was de inschrijving snel vol.

Startbewijzen

Naast de 10 mijl zijn er ook nog afstanden voor kinderen en de avond ervoor de Damloop by night. Daar zijn nog startbewijzen voor.

Net als vorig jaar kunnen mensen meedoen met een ‘goededoelenteam’. Wie genoeg sponsorgeld garandeert, krijgt in ruil daarvoor startbewijs. Fondsen werven tijdens de Dam tot Damloop kan succesvol uitpakken: vorig jaar werd ruim 1,1 miljoen euro bijeengelopen voor tachtig goede doelen.

Reageer op artikel:
Dam tot Damloop al snel uitverkocht
Sluiten