Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 8 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

D66: Maak einde aan ellende met Coentunnel

D66 wil dat de gemeente Amsterdam de druk gaat opvoeren bij Rijkswaterstaat, Prorail en NS om de problemen in de Schipholtunnel en de Coenstunnel op te lossen. De maat is vol, stelt de coalitiepartij. „Veiligheid gaat voor alles, maar al die stremmingen zijn veelal ‘loos alarm’ en ze komen veel te vaak voor”, zegt D66-raadslid Bart Vink. „Elke week is de Schipholtunnel wel een keer gestremd en dertig keer per week oponthoud bij de Coentunnel door een vrachtwagen is niet te doen. Amsterdam moet bereikbaar zijn.”

Actie

Vink heeft woensdag wethouder Litjens gevraagd om actie te ondernemen. „Voor de werkgelegenheid en de aantrekkelijkheid voor internationale ondernemers is dit simpelweg niet aantrekkelijk. Los de problemen op.” De wethouder heeft aangegeven op korte termijn in gesprek te gaan met het Rijk.

Lees ook: Coentunnel dicht vanwege rook

Amsterdam was dinsdag weer onbereikbaar door een vals alarm bij de Schipholtunnel en te hoog beladen vrachtwagens veroorzaken geregeld stremmingen bij de gerenoveerde Coentunnel. „Bewoners en bezoekers kunnen de stad en regio Amsterdam niet in of uit, zijn uren onderweg en kunnen hun werk niet bereiken.” Dat ook de tunnels onder het IJ en het Noordzeekanaal regelmatig gestremd zijn en er tal van ongelukken plaatsvinden in de Coentunnel, maakt wat D66 betreft de nood nog hoger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
D66: Maak einde aan ellende met Coentunnel
Sluiten