Job Halkes
Job Halkes Binnenland 21 apr 2015 / 13:00 uur

Corrupte douanier had 1,1 miljoen in boodschappentas

De van drugshandel verdachte 54-jarige douanier had ruim een miljoen euro in huis. De briefjes van 500 euro stonden in een boodschappentas thuis in zijn woning in ’s-Gravenzande. Bij het doorzoeken van bedrijfspanden en woningen van familieleden is nog meer geld gevonden. De totale opbrengst is nog niet bekend.

De douanier werd afgelopen vrijdag opgepakt nadat er een container met 400 kilo cocaïne was aangekomen in de haven. Naast de man werd er ook een vrouwelijke collega opgepakt. Beiden worden verdacht van het faciliteren van drugssmokkel. Hij zou ook een rol hebben gehad bij de invoer van een partij cocaïne van 3000 kilo afgelopen november. De politie kreeg lucht van dit transport en onderschepte de container. Het was één van de grootste vangsten ooit in de haven.

Lees ook: Douanemedewerker gepakt voor cocaïnesmokkel

De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de man met 14 dagen verlengd. De vrouwelijke collega mocht wel huiswaarts, maar blijft verdachte. Wel werd er afgelopen week een 55-jarige man uit Utrecht gearresteerd voor betrokkenheid bij de zaak. Ook zit er nog een 25-jarige Schiedammer vast voor betrokkenheid. Hij hoort later deze week of hij naar huis mag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Corrupte douanier had 1,1 miljoen in boodschappentas
Sluiten