Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 19 apr 2015 / 15:17 uur

Challenge: Binnen 6 minuten 726 traptreden trotseren

Voor stichting Make a Wish Nederland liepen vrijdag 335 deelnemers naar de bovenste verdieping van het hoogste kantoorgebouw van de Benelux: de Maastoren. Voor de tweede keer organiseerde het consultbedrijf Deloitte dit jaar de trappenloop voor het goede doel. Metro zet op een rijtje wat de trappenloop precies inhoudt:

€21.635,00
Het inschrijfgeld, dat 15 euro bedraagt, werd geschonken aan Make A Wish en de lopers zelf wierven ook sponsors voor hun uitdaging. „We zijn heel blij met de opbrengst van 21.635,00 euro. Er hing een hele gezellige sfeer. Volgend jaar sowieso weer,” vertelt de enthousiaste woordvoerster, Wilma Bontes. De trappenloop werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd, en het is de bedoeling dat er ieder jaar voor een ander doel gelopen wordt.

Lees ook: Trappenloop in het hoogste pand van de Benelux

762
Om op de 44ste verdieping van de Maastoren te komen, moesten de deelnemers 762 treden trotseren. Alle 335 deelnemers hebben dit binnen 19 minuten gehaald.

5.16
De snelste tijd dit jaar was 5.16 minuten, door deelnemer Paul Langelaan. Tophockeyer Jeroen Hertzberger deed ook mee aan de trappenloop, oud-judoka en olympisch kampioen Mark Huizinga moest helaas in verband met ziekte afzeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Challenge: Binnen 6 minuten 726 traptreden trotseren
Sluiten