Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 apr 2015 / 10:04 uur

Bo (11) voor één dag presentator Jeugdjournaal

Niet Robbie Kammeijer, Milouska Meulens of Siham Raijoul presenteert zaterdagavond het Jeugdjournaal op NPO 3, maar de 11-jarige Bo Dortland uit Vlaardingen. Hij werd gekozen uit honderden inzendingen voor een presentatiewedstrijd omdat hij rustig presenteert en goed te verstaan is, aldus de jury. Ook de stemmers op internet kozen voor Bo.

Wat heb je allemaal moeten doen?
Ik zag op het Jeugdjournaal een oproep om mee te doen aan een presentatiewedstrijd. Dat leek mij wel leuk en vorig jaar was ik te laat met inzenden. Ik heb meteen een filmpje gemaakt en ingestuurd. Een week later werd ik gebeld of ik een screentest wilde doen. Die was vorige week in de studio en dat was erg leuk. Ik heb Dionne Stax ontmoet en ook de weerman van het NOS Journaal. Daarna moesten kijker sop mij gaan stemmen en ik heb zoveel mogelijk mensen gevraagd om dat te doen.
Woensdag gingen we een dagje naar Duinrell. Ik kwam uit de Splash-achtbaan en toen stond Robbie Kammeijer ineens voor me. Hij vroeg of ik zaterdag wat te doen had. Ik zei natuurlijk nee waarop hij vertelde dat ik het Jeugdjournaal mocht presenteren. Ik wist niet hoe ik moest reageren, maar ik was heel blij. Echt te gek.

Hoe ga je je voorbereiden op zaterdag?
Ik ga nog even een nieuw shirt kopen, want al mijn nette kleren zitten onder de modder. En natuurlijk ga ik naar de kapper en dan naar de studio. We gaan het gewoon doen!

Wil je later ook nieuwslezer worden?
Ik wil heel graag NOS-presentator worden. Via mijn oom, die werkt bij Wakker Nederland, heb ik al heel veel tips gehad. Als ik straks klaar ben met de middelbare school wil ik naar de School voor Journalistiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bo (11) voor één dag presentator Jeugdjournaal
Sluiten