Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 16 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Bart van U. bracht zus veertig messteken toe

De 39-jarige Bart van U. die verdacht wordt van de moord op oud-minister Els Borst en zijn zus Loïs, bracht die laatste veertig messteken toe. De Rotterdammer stak zijn 43-jarige zus in haar hals, borstkas, gezicht, armen en handen. Dit blijkt uit de dagvaarding, meldt het AD.

Lees ook: Profiel. Wie is Bart van U.?

Van U. moet volgende week vrijdag voor het eerst voor de rechter komen bij de rechtbank in Rotterdam. Het gaat dan alleen over de moord op zijn zus. Volgens justitie is Loïs met voorbedachten rade om het leven gebracht. De rechtbank moet deze vrijdag bepalen of het voorarrest van de Rotterdammer wordt verlengd.

DNA

Nadat de vrouw in januari dood in de gezamenlijke woning aan de Oudedijk in Roterdam van haar en Van U. werd gevonden, werd hij aangehouden. Van U. kwam in beeld als verdachte van de moord op Els Borst na het afnemen van DNA.

Lees ook: Van U. beroept zich op zwijgrecht in zaak Els Borst

Psychiatrisch onderzoek

Op het moment verblijft Van U. in het Pieter Baan Centrum. Hier wordt hij psychisch onderzocht. Voordat Van U. verdacht werd van de moorden stelde het hof al vast dat hij een ernstige bedreiging voor de samenleving was toen hij moest voorkomen wegens wapenbezit. Hij ontliep toen echter zijn celstraf nadat hij niet kwam opdagen bij zijn vonnis en justitie de pogingen staakte om hem in de cel te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bart van U. bracht zus veertig messteken toe
Sluiten