Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 11 mrt 2015 / 09:55 uur

Veiliger fietsen over het Leidseplein

De SP wil van het Leidseplein een fietsvriendelijk plein maken. Er moet meer ruimte komen voor de fiets en de fietspaden moeten duidelijk herkenbaar zijn. Ook willen ze van het plein een uitstootvrij plein maken. SP-raadslid Tiers Bakker: ,,De positie van de fiets in dit gebied moet versterkt worden. De aankomende opknapbeurt moeten we aangrijpen om het in één keer goed te doen.”

Lees ook: Parkeren van fiets op Leidseplein aan banden

Veilig

Bakker heeft al een aantal verbeterpunten voor de huidige plannen van de gemeente. ,,Je moet als fietser veilig het plein kunnen passeren. Dat betekent dat de fietspaden zo ontworpen moeten worden dat ze veilig zijn. In de plannen van de gemeente worden de fietspaden grijs, maar zo’n grijze kleur is onduidelijk. Daarom moeten de fietspaden volgens ons aangelegd worden in de gebruikelijke rode kleur.”

Fietsvriendelijk

De SP heeft ook nog een aantal andere voorstellen klaarliggen voor een zo fietsvriendelijk mogelijk plein. Zo moeten de fietspaden aangelegd worden met materiaal dat licht uitstraalt als het donker is. Ook de uitstoot van uitlaatgassen op het plein wil de SP aan banden leggen. ,,We hebben nu de kans om het plein op zo’n manier aan te leggen dat de uitstoot van fossiele brandstoffen geminimaliseerd wordt. Dat is niet alleen maar fietsvriendelijk. Juist ook voetgangers en omwonenden profiteren daarvan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Veiliger fietsen over het Leidseplein
Sluiten