Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 10 mrt 2015

UvA komt tegemoet aan eisen bezetters

De Universiteit van Amsterdam (UvA) komt tegemoet aan de eisen van studenten en docenten. De universiteit gaat onder meer de medezeggenschap versterken, openheid geven over de financiën en de hal van het nu nog bezette Maagdenhuis gebruiken voor debatten.

Lees ook: Opnieuw demonstratie studenten en docenten UvA

Dat heeft de UvA dinsdag in een brief aan studenten en medewerkers laten weten. Het bestuur heeft ’tien uitgangspunten’ opgesteld om „de interne democratie te versterken, de kwaliteit van onderwijs en onderzoek te vergroten, volledige financiële openheid te bieden en de band tussen onderwijs en onderzoek te intensiveren”.

Eisenlijst

Hiermee reageert de UvA onder meer op een eisenlijst van een groep docenten van de universiteit. De docenten, verenigd in Rethink UvA, vinden onder meer dat het bestuur de universiteit democratischer moet maken en de vertrouwensrelatie moet herstellen. Maandag hebben ze het vertrouwen in het college van bestuur opgezegd.

Onder vuur

Het bestuur ligt al tijden onder vuur en een kleine drie weken geleden kwam dat tot uitbarsting toen een groep boze studenten het Bungehuis – een pand van de UvA – bezette. Het gebouw werd ontruimd, maar een dag later werd het Maagdenhuis bezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
UvA komt tegemoet aan eisen bezetters
Sluiten