Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 12 mrt 2015

Treinreizigers testen stoelen op Rotterdam CS

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag in het Centraal Station van Rotterdam stoelen testen voor de nieuwe sprinters van de NS. Ze bepalen dan samen met deskundigen van de NS welke stoel het uiteindelijk gaat worden.

Dat verklaarde een woordvoerder van het spoorbedrijf donderdag. In totaal kunnen mensen tot donderdag 19 maart een keuze maken uit drie type stoelen. Sprinter Dafne Schippers geeft zaterdag om 11.30 uur het officiële startsein voor de test in de stationshal.

Afgelopen najaar maakte de NS bekend nieuwe Sprinters te kopen. Het gaat om zestig treinen bij de Zwitserse fabrikant Stadler die vanaf 2016 het spoor opgaan en 118 nieuwe Sprinters van treinenbouwer CAF die naar verwachting in 2018 op het Nederlandse spoor gaan rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Treinreizigers testen stoelen op Rotterdam CS
Sluiten