Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 3 mrt 2015 / 13:58 uur

The Guardian tipt Rotterdam als coole stedentrip

Stop de zoektocht naar een leuke Europese stedentrip. Wie een topweekend wil beleven moet volgens de Britse krant The Guardian ook in Rotterdam zijn. De stad wordt door de krant opnieuw getipt als must-see en heeft, als enige Nederlandse stad, een plekje in top 10 van ‘beste alternatieve stedentrips’ bemachtigd.

Architectuur

,,Amsterdam mag dan mooi zijn, maar Rotterdam heeft iconische architectuur,” aldus het nieuwsblad.
Het Nieuwe Instituut wordt als architectonische hoogstandje genoemd, daar waar Tent en Showroom Mama de hoogtepunten van de hedendaagse Rotterdamse kunst voorstellen. Het King Kong Hostel wordt genoemd als leukste en coolste slaapplek en Bird en Perron als hippe uitgaansplekken.

Culturele hoogtepunt noemt de Britse krant het North Sea Jazz Festival. ,,Het festival viert dit jaar zijn veertigste verjaardag met een met sterren bezaaide line-up.”

Lijstje

Behalve Rotterdam staan in de top 10 ook het Frans Lyon, het Belgische Gent, het Duitse Leipzig, het Spaanse Segovia, het Portugese Porto, het Oostentrijkse Linz, het Italiaanse Turijn, het Zweedse Göthenborg en het Servische Belgrado.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
The Guardian tipt Rotterdam als coole stedentrip
Sluiten