Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 10 mrt 2015 / 13:12 uur

Stadhoudersweg, Schieweg vuilste straten Rotterdam

De Stadhoudersweg en de Schieweg zijn de vuilste straten van Rotterdam. Dat blijkt uit informatie van Milieudefensie en de gemeente Rotterdam. De concentratie schadelijke stoffen rond de drukke verkeersaders is nog altijd te hoog en bewoners lopen in deze ongezonde lucht een verhoogd risico op longaandoeningen, hart- en vaatziekten en vroegtijdig overlijden, stelt Milieudefensie.

Koppositie

Waar de s’ Gravendijkwal jarenlang de koppositie aanvoerde zijn nu de Stadhoudersweg en de Schieweg in Rotterdam-Noord de straten waar de luchtkwaliteit het slechtst is. Het instellen van een vrachtwagenverbod op de s’ Gravendijkwal wordt door de woordvoerder van verantwoordelijk milieuwethouder Pex Langenberg aangevoerd als reden van de wijziging in de lijst.

Vrachtwagenverbod

,,Het instellen van het vrachtwagenverbod is een reden dat de uitstoot daar is verminderd. Het blijkt dus dat zo’n maatregel daadwerkelijk zin heeft, maar je zult specifiekere maatregelen moeten nemen om ook de omliggende straten te ontzien."

Milieuzones

Milieudefensie stelt dat nog steeds veel gemeenten geen afdoende maatregelen nemen om de luchtvervuiling aan te pakken. In Rotterdam wordt daar hard aan gewerkt laat de zegsvrouw weten. ,,De komende maanden wordt er een besluit genomen over een definitiefplan rond de milieuzones."

Reageer op artikel:
Stadhoudersweg, Schieweg vuilste straten Rotterdam
Sluiten