Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 26 mrt 2015 / 09:26 uur

Rennen voor de tram verleden tijd met nieuwe RET app

RET reizigers kunnen vanaf vandaag via de nieuwe RET Real Time app ‘live’ meekijken waar hun tram, bus of metro zich bevind. Zo kun je zien of je misschien nog wel een koffie kunt halen voordat je bij de halte gaat wachten, of dat je juist even flink de pas erin moet zetten.

Op basis van GPS locatie toont de app direct de dichtstbijzijnde haltes en de actuele vertrektijden. Ook zie je welke lijnen er langs deze halte komen. Wanneer je op een halte klikt krijg je de opties tussen de verschillende soorten vervoer. Na je keuze voor een tram, metro of bus, zie je vervolgens je deze vervolgens in de vorm van een stip over de kaart bewegen.

Uniek in Nederland

Wanneer je vooraf je reis plant en er een storing is op dat traject, krijg je daar melding van. Ook kun je gebruik maken van de landelijke reisplanner in de app. Pedro Peters, algemeen directeur RET: ,,De combinatie van al deze functionaliteiten in één app maakt hem uniek in Nederland. Met deze app bieden wij onze reizigers maximale realtime service, waardoor het reizen met de RET nog makkelijker wordt.’’

Bestaande RET-apps

De RET reisplanner app wordt op dit moment gebruikt door 61.000 mensen, en de RET-Alert app telt 15.000 gebruikers. Die laatste ontvangen automatisch een update van de nieuwe app op hun telefoon of tablet.

De RET Real Time app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rennen voor de tram verleden tijd met nieuwe RET app
Sluiten