Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 23 mrt 2015 / 19:28 uur

Producten van de boer in de grote stad

Van kaas tot chocolade en van verse vis tot aan superfoods. Met zeshonderd producten heeft online supermarkt Bonativo alles in huis voor een compleet boodschappenlijstje. De nieuwe online supermarkt is vooral bedoeld voor Amsterdammers die willen weten waar hun boodschappen vandaan komen. ,,Wij willen producten van de boer beschikbaar maken voor iedereen in de stad.”

Lokale ondernemingen

De producten zijn stuk voor stuk ambachtelijk bereidt en afkomstig van lokale ondernemingen. ,,Al onze producenten delen dezelfde passie,” vertelt Irena Chloe Angelov, manager van Bonativo Amsterdam. Zij heeft alle aangesloten producenten persoonlijk ontmoet. ,,Ze stralen allemaal zoveel positieve energie uit. De mannen achter de mosterd op onze website zijn mijn favoriete producenten.”

Uitbreidingen

Amsterdam is de derde locatie waar Bonativo haar producten aanbiedt. De online supermarkt was al actief in Berlijn en Londen. Er zijn nog geen plannen voor uitbreidingen buiten de hoofdstad. ,,Eerst Amsterdam maar eens veroveren,” zegt Angelov. Als ze zich buiten Amsterdam gaan vestigen, zal dit waarschijnlijk niet in de kleinere plaatsen zijn. ,,Op die plekken kunnen mensen vaak al gemakkelijk komen aan producten van de boer. Het gaat ons er juist om dat wij mensen in contact brengen met onze producten, die er niet zo gemakkelijk aan kunnen komen.”

Seizoen

Naast de bekende namen die meedoen, als Brouwerij ’t IJ en worstenmakerij Brandt & Levie, is er ook plek voor kleine en nieuwe aanbieders. In totaal zijn er al 75 regionale producenten aangesloten bij de boodschappendienst. Samen bieden ze een brede selectie aan lokale producten. Het assortiment zal niet statisch zijn. ,,Natuurlijk zullen we ieder seizoen een aantal andere producten aanbieden. Zo zijn er nu geen tomaten bij ons in de winkel, omdat deze op dit moment niet groeien in Nederland. En in de zomer hebben we misschien wel ijsjes,” aldus Angelov.

Voedselverspilling

Bestelde producten worden de dag na je bestelling opgehaald door een koerier bij de producenten en daarna gesorteerd in het magazijn. Van daaruit wordt elke bestelling binnen twee uur bij de klant afgeleverd. Het grootste verschil tussen Bonativo en de gewone supermarkten zit hem volgens Angelov in voedselverspilling. ,,Wij verspillen helemaal niets. We nemen alleen af wat daadwerkelijk besteld is. Hierdoor hoeven we niets weg te gooien. Daarnaast zijn onze producten altijd ontzettend vers, omdat alles binnen 48 uur besteld en geleverd wordt.”

De online supermarkt zet breed in op haar doelgroep. ,,Ons concept is bedoeld voor studenten tot oudere mensen. Iedereen die maar benieuwd is naar wat wij te bieden hebben en open-minded is ingesteld.” Als het aan Angelov ligt, maakt Bonativo al deze mensen straks ontzettend blij. ,,Ik hoop dat we kunnen uitgroeien tot een duurzaam bedrijf met allemaal gelukkige klanten.”

Zekeringstraat

Bonativo levert zes dagen per week tussen 14.00 en 22.00 uur, dus ook werkende Amsterdammers kunnen bij de dienst terecht voor hun dagelijkse biologische boodschappen. De bestelde ingrediënten worden bezorgd door heel Amsterdam. Ze worden rondgebracht in een busje. Het bedrijf is sinds maandag gevestigd aan de Zekeringstraat in Amsterdam West. Het team bestaat op dit moment uit zes mensen en twee chauffeurs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Producten van de boer in de grote stad
Sluiten