Metro
Metro Binnenland 12 mrt 2015 / 11:10 uur

Politie voorkomt mogelijk ripdeal in Amstelveen

De politie heeft met de aanhouding van drie mannen uit Amsterdam mogelijk een ripdeal voorkomen. De verdachten zouden van plan zijn geweest om twee andere mannen onder bedreiging van vuurwapens te beroven bij een drugsdeal.

Lees ook: Ripdeal ging vooraf aan schietpartij Zuidoost

De verdachten van 20, 26 en 35 jaar oud zijn op 25 februari op een parkeerplaats in Amstelveen aangehouden door een arrestatieteam vlak voor de deal zou plaatsvinden.

Xtc-pillen

De mannen hadden volgens de politie 10.000 xtc-pillen besteld bij twee broers van 19 en 22 jaar uit Linschoten. Ook zij zijn opgepakt, net als de mogelijke leverancier van de pillen, een 35-jarige man uit Amstelveen. Bij de aanhouding zijn ruim tienduizend pillen en zevenduizend euro in beslag genomen.

Witwassen

In de woning van de Amstelvener vond de politie onder meer een zak met bijna een kilo amfetamine en een kluis met daarin ruim tweehonderdduizend euro. Een in de woning aanwezige 26-jarige vrouw is aangehouden op verdenking van witwassen en het bezit van amfetamine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie voorkomt mogelijk ripdeal in Amstelveen
Sluiten