Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 12 mrt 2015

Op Chocoa werd nagedacht over duurzame chocolade

Meer dan dertig cacaoboeren vanover de hele wereld brachten hun cacao naar Amsterdam tijdens ‘Chocoa’. Hier werd van de chocolade geproefd en genoten en werden verhitte discussies gevoerd. De hamvraag tijdens het event was; Hoe kan chocolade nog duurzamer gemaakt worden?

Vijf continenten

Deelnemers en bezoekers uit maar liefst vijf verschillende continenten deelden hun kennis, ervaring en inspiratie. Het event dat voor de derde keer werd georganiseerd, wordt nu al drie jaar georganiseerd door Stichting Chocolade Festival. De stichting wil met het event laten zien dat betere chocoalde alleen van goede cacao gemaakt kan worden. De vraag naar duurzame chocolade neemt volgens hen toe, terwijl de productie van cacao afneemt.

Sprekers

Ook allerlei sprekers kwamen naar Amsterdam om te vertellen over nieuwe ontwikkelingen tijdens het uitverkochte event. Ruim 3500 mensen bezochten ‘Chocoa’ om de vele soorten chocolades te proeven. De chocolademakers waren hierbij aanwezig om overal uitleg over te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Op Chocoa werd nagedacht over duurzame chocolade
Sluiten