Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Binnenland 1 mrt 2015 / 15:31 uur

Omstanders vallen agenten aan in Rotterdam

Politieagenten werden zaterdagmiddag bij een arrestie lastig gevallen door een groep van vijftig omstanders. De hondenbrigade zorgde er uiteindelijk voor dat de rust weer terugkeerde. Dat meldde de politie zondag.

De agenten wilden een man oppakken voor een autoinbraak eerder deze week. Terwijl zij de man wilden arresteren op de Bergweg in Rotterdam-Noord werden ze aangevallen door een paar van de vijftig omstanders. De verdachte verzette zich namelijk hevig bij zijn arrestatie, waardoor familieleden en buurtbewoners zich ermee bemoeiden.

Dreiging

De politieagenten voelden zich bedreigd door de grote groep en vroegen direct om assistentie van de hondenbrigade. Zij waren snel ter plekken en zorgden er voor dat de rust wederkeerde in de straat.

Arrestaties

Een van de mannen die een agent aanviel, werd door een politiehond gebeten en werd opgepakt. De verdachte van de autoinbraak is uiteindelijk ook ingerekend. Er loopt nog tenminste één betrokkene vrij rond, maar de politie gaat er vanuit dat ze hem snel kunnen inrekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Omstanders vallen agenten aan in Rotterdam
Sluiten