Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 26 mrt 2015 / 09:35 uur

Nog dertien krakers uit Tabakspanden vast

Van de in totaal twintig arrestanten die woensdag bij de ontruiming van de Tabakspanden in Amsterdam zijn opgepakt, zaten er donderdag nog dertien vast. De rest is woensdagavond al naar huis gestuurd met een dagvaarding, liet een woordvoerster van de politie weten.

Lees ook: Tabakspanden trekken veel bekijks

De politie verwacht dat de resterende krakers donderdag vrijkomen. Ze zijn aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel of vordering, openlijke geweldpleging, vernieling of het verstoren van de openbare orde. Onder de arrestanten was ook kunstenaar Peter Klashorst, die in een van de panden woonde en er een galerie had.

De panden werden woensdag door een grote politiemacht ontruimd nadat de nacht ervoor tientallen krakers het zogenoemde Slangenpand waren binnengegaan. Ze barricadeerden de straat met een container, stapels stenen en brandende hopen puin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog dertien krakers uit Tabakspanden vast
Sluiten