Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 19 mrt 2015 / 14:04 uur

Na vijf inbraken krijgt cupcakewinkel eigen bazaar

Na vijf inbraken is Faryel Bhailal, eigenares van Cupcake Company, het helemaal zat. Zo zat, dat ze bijna de deuren van haar zaak aan de Marco Polostraat in Amsterdam wilde sluiten. Maar haar buren willen de winkel niet kwijt en organiseren zaterdag 14 maart daarom een bazaar voor haar. „Toen ze mij vertelden dat ze dit voor me deden, kreeg ik tranen in mijn ogen.”

Hart onder riem

Buurvrouw Yenny en haar dochter willen Bhailal met de bazaar een hart onder de riem steken. Bhailal werkt hard om wat van het hoekpand in De Baarsjes te maken en de cupcakewinkel heeft de opkomende buurt veel gezelliger gemaakt volgens hen. Toen de buren hoorden dat Bhailal het op wilde geven, besloten ze tot actie over te gaan.

Het opgehaalde geld wordt geschonken als tegemoetkoming in de kosten voor de nieuwe ramen die pasgeleden in de winkel zijn gezet. Bhailal: „De elf ramen van mijn winkel hadden allemaal enkel glas, dat is niet veilig genoeg voor een bedrijfspand. Dubbel glas is de norm en inbraakwerend glas is nog beter. Het heeft mij heel veel geld gekost en de verzekering dekt het bedrag bij lange na niet.”

Positieve reacties

De uitnodigingen zijn in de buurt uitgedeeld en Bhailal heeft veel positieve reacties gehad. „Meteen diezelfde dag nog kwamen mensen zeggen dat ze langs willen komen.”

Bhailal volgde haar hart toen ze de winkel ruim twee jaar geleden opende. Ze huurt het pand van woningcorporatie Stadgenoot, maar zij weigeren voor de kosten op te draaien. „We zijn sinds kort weer in gesprek, maar daar kan ik niet op wachten. Ik heb een lening moeten afsluiten om de nieuwe ramen te kunnen betalen.”

Naast inbraakwerend glas heeft de patissier ook een nieuwe camera opgehangen bij de winkel. „Als er nu nog een keer ingebroken wordt, hoop ik dat de dader in ieder geval goed zichtbaar is.”

De bazaar is te bezoeken van 11.00 tot 15.00 uur en wordt gehouden aan de Marco Polostraat 209.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Na vijf inbraken krijgt cupcakewinkel eigen bazaar
Sluiten