Metro
Metro Binnenland 23 mrt 2015 / 13:34 uur

Motoragenten stonden doodsangsten uit

De twee motoragenten die na de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012 onder vuur werden genomen door de vluchtende daders, hebben doodsangsten uitgestaan. Dat bleek maandag bij de rechtbank in Amsterdam waar drie verdachten van de wilde schietpartij terechtstaan.

Geweer

Een van de agenten stond volgens zijn verklaring te wachten met zwaailichten aan toen de Audi RS4 van de daders naderde over de Haarlemmerweg. Die minderde vaart bij een kruising, waarna de agent zag dat het achterraam naar beneden ging. Daaruit kwam de loop van een geweer naar buiten. Het volgende moment klonken er schoten. ,,Het leek alsof er wel vijfhonderd keer werd geschoten.” De agent liet zich met zijn motor vallen.

Door midden geschoten

„Als ik niet was gaan liggen, was ik dwars door midden geschoten”, aldus de agent. Hij schat de afstand tussen hem en de vluchtauto op zo’n vier meter. Hij kwam met de schrik vrij, maar zijn motor werd geraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Motoragenten stonden doodsangsten uit
Sluiten