Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 20 mrt 2015 / 13:05 uur

‘Man stak vrouw (96) om vader te straffen’

De 24-jarige man die donderdagavond een 96-jarige vrouw in Amsterdam heeft neergestoken en geslagen, deed dat om zijn vader te straffen. Dat heeft hij bij de politie verklaard, zei zijn advocaat Bob Meijer vrijdag na een bericht hierover op de website van RTL Nieuws.

De man kwam vanuit zijn woonplaats Arnhem naar de hoofdstad om naar eigen zeggen willekeurig iemand neer te steken. Meijer heeft de verdachte zelf nog maar kort gesproken. Zijn cliënt wordt vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Vrouw (96) neergestoken in Amsterdamse straat

De vrouw liep achter haar rollator in de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp toen ze werd aangevallen door een man. Die stak haar meerdere malen in haar buik en sloeg haar enkele keren. Het slachtoffer wist naar haar woning te vluchten en belde daar de politie. Een uur na de steekpartij meldde de man zich bij de politie. Hij had een mes bij zich toen hij agenten op de Dam aansprak.

De vrouw is geopereerd en lag vrijdagochtend nog op de afdeling intensive care in het ziekenhuis. Volgens de advocaat zou zij daar inmiddels van af zijn. De politie kon dit niet bevestigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Man stak vrouw (96) om vader te straffen’
Sluiten