Job Halkes
Job Halkes Binnenland 12 mrt 2015 / 11:20 uur

Kunsthalrover op vrije voeten

De Roemeense Kunsthalrover Mihai Bitu, die in 2012 met een aantal andere verdachten inbrak in het Rotterdamse museum, is op vrije voeten. Volgens Roemeense media is hij daarna gaan leven als een god in Frankrijk.

Zo reist hij momenteel door Europa van feest naar feest en kocht hij onlangs een sportwagen van 60.000 euro. Bitu liep in 2013 tegen de lamp en werd vastgezet. De rechter in Roemenië veroordeelde hem uiteindelijk tot twee jaar cel voor het inladen van de schilderijen en het proberen te verkopen van de stukken. Ook andere verdachten kregen jarenlange celstraffen opgelegd.

De gestolen schilderijen zijn nog steeds spoorloos. Het gaat om schilderijen van onder meer Picasso, Monet en Matisse ter waarde van 17 miljoen euro. Mogelijk zijn de kunstwerken verbrand omdat de dieven ze niet kwijt konden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kunsthalrover op vrije voeten
Sluiten