Jet Hesselink
Jet Hesselink Binnenland 12 mrt 2015 / 10:11 uur

IKEA zit niet te wachten op verstopte mensen

Verstoppertje spelen onder de kasten en bedden in Ikea Amsterdam. Iedereen vindt het een goed plan, behalve het Zweedse warenhuis in Zuidoost zelf. Ondertussen gaat het event op Facebook als een tierelier en als het aan de deelnemers ligt, gaat het gewoon door.

Jody Bernal

Stonden er woensdag nog ‘maar’ een paar duizend mensen op aanwezig, donderdagochtend zijn dit er al elfduizend. Het aantal lijkt te stijgen met de minuut. Er zijn ondertussen dan ook al genoeg aanmeldingen binnen om Jody Bernal en enkele andere artiesten te laten komen. ‘Elmer Repairs’ heeft aangeboden om gratis je Iphone te maken als deze kapot valt tijdens het verstoppen. Rustig door de Ikea rennen om een goede verstopplek te zoeken, is dus nergens voor nodig.

Veiligheid

Ikea is ondertussen in gesprek met de organisatie. Hoewel ze zich wel vereerd voelen dat zoveel mensen zich bij hen willen komen verstoppen, gaat het niet door als het aan hen ligt. Omdat er organisatorisch zoveel geregeld zou moeten worden, kunnen zij de veiligheid van de verstoppertjespelers niet waarborgen. Suzanne Bouten, woordvoerster van Ikea Nederland: ,,De organisatie denkt nu na over een andere locatie. Ze hebben begrip voor ons en hadden zelf ook nooit verwacht dat het event zo populair zou worden.” Ikea hoopt er met een wederzijds gesprek uit te komen. Als dit niet het geval blijkt te zijn, staat de store operator in ieder geval klaar om de mensen weg te halen uit de meubelzaak. ,,Omdat we niet in de toekomst kunnen kijken, hebben we altijd iemand klaar staan die in actie kan komen bij eventueel ongeplande activiteiten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
IKEA zit niet te wachten op verstopte mensen
Sluiten