Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 16 mrt 2015 / 09:58 uur

GVB opent servicepunten in winkels

Stadsvervoerder GVB opent de komende paar maanden vijftig servicepunten in winkels in Amsterdam. Hierdoor kunnen GVB-producten en ov-chiphandelingen ook contant afgerekend worden aan de winkelbalie. Ook bij vragen kunnen reizigers hier terecht.

Lees ook: GVB lanceert interactieve routeplanner

De servicepunten komen er omdat de behoefte aan persoonlijke service en betalen met contanten bij de reizigers nog erg groot blijkt, zegt GVB. Op dit moment kunnen mensen het GVB-productassortiment aanschaffen bij de gele apparaten in winkels of via de webshop. ,,De combinatie van persoonlijke service en de mogelijkheid van contant betalen is met name voor de oudere reiziger een pre”, zegt een GVB-woordvoerder.

Abonnementen

Maar ook jongeren maken er gretig gebruik van, weet Tanja Vlaskamp van de Primera aan de Wisseloord in Zuidoost. Zij heeft een van de vijftien winkels die de afgelopen weken al servicepunten heeft mogen openen. Het is een groot succes zegt Vlaskamp die de winkel runt met haar man Johan. ,,Er zijn heel veel mensen, jong en oud, die contant willen afrekenen of vragen hebben over de abonnementen. Het is net als vroeger met de strippenkaarten. Van mij had het al veel eerder terug mogen komen. Tot nu moesten we mensen met vragen wegsturen. Nu kunnen we ze weer op weg helpen.”

Herkenbaar

Aan de winkelbalie zijn alle abonnementen te koop behalve jaarabonnementen. De winkels zijn herkenbaar aan een sticker op de deur en aan een bord in de winkel, en staan ook op de nieuwe interactieve routeplanner aangegeven. Per baliehandeling moet er wel een toeslag betaald worden van 25 eurocent. Bij Tickets en Info is dat het dubbele.

Gele automaten

Sinds de introductie van de ov-chipkaart in 2010 konden reizigers voor persoonlijke service alleen terecht bij de vier Tickets & Info kantoren van GVB op de grote stations. Daarnaast zijn er in de stad 246 gele automaten geplaatst, waarvan 185 in winkels, op universiteiten en het stadhuis. Hier kunnen reizigers hun ov-chipkaart opladen en producten kopen (met pinpas).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
GVB opent servicepunten in winkels
Sluiten