Metro
Metro Binnenland 9 mrt 2015 / 11:25 uur

Grensrechter mishandeld door speler in Amsterdam

Bij een wedstrijd tussen de eerste zaterdagelftallen van T.O.S.-Actief uit Watergraafsmeer en SV CTO ’70 uit Duivendrecht is afgelopen zaterdag een grensrechter mishandeld. Hij werd onder meer tegen zijn hoofd en borstkas getrapt door een speler van CTO en is naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees ook: KNVB niet verrast door aantal meldingen bij KNVB-hulplijn

Dat zegt T.O.S.-voorzitter Cees Houwing tegen At5. Een speler van CTO ging een paar minuten voor tijd door het lint, nadat zijn ploeg een hoekschop kreeg toegewezen. Waarom hij de grensrechter aanviel, is onbekend. Hij is aangehouden door de politie. De club uit Duivendrecht laat weten de zaak te gaan onderzoeken. „Als het klopt wordt de betreffende speler geroyeerd. Dit soort gedrag wordt natuurlijk niet getolereerd”, zegt de voorzitter.

Geweld

Uit onderzoek is gebleken dat in Nederland gemiddeld veertien geweldsincidenten per week zijn op het voetbalveld.

Reageer op artikel:
Grensrechter mishandeld door speler in Amsterdam
Sluiten