Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 1 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Geld nodig voor jaren ’80-film Amsterdam

Hoewel de financiering nog niet helemaal rond is, moet deze zomer de film No Future over de hoofdstad in de bioscopen te zien zijn. Kaarten gaan deze maand al in de voorverkoop. No Future is het speelfilmdebuut van Marco Reekers en gaat over de romance tussen twee jonge meiden in het roerige Amsterdam van de jaren ’80. De stad ging gebukt onder problemen van talloze heroïneverslaafden.

Laatste beelden

Halverwege deze maand gaat een crowfundingcampagne van start om de laatste beelden te kunnen realiseren. Hoeveel geld de makers precies op willen halen weten ze niet, maar hoe meer ze ophalen, hoe groter ze met de film kunnen uitpakken. ”Omdat het zich afspeelt in de jaren ’80, willen we dat zoveel mogelijk attributen, zoals auto’s, ook werkelijk uit die tijd zijn. Dat is vrij kostbaar en we zitten al over ons budget, dus alles is meegenomen”, zegt Everts, producent van de film. ”Een paar duizend euro zou al mooi zijn. Lukt dat niet, moeten we roeien met de riemen die we hebben.”

Roeien

Volgens Everts valt er prima met die riemen te roeien en doet een tegenvallende opbrengst niets af aan de kwaliteit van de film. De crowdfundingactie wordt vooral opgezet om de film nog fraaier aan te kleden en de promotie ervan te bekostigen.

Bedankje

Over de vorm van de crowdfundingcampagne wordt nog gesproken. Waarschijnlijk worden gulle gevers beloond met een kaartje voor de première, een plek op de aftiteling of een (digitale) kopie van de film, afhankelijk van het geschonken bedrag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geld nodig voor jaren ’80-film Amsterdam
Sluiten