Job Halkes
Job Halkes Binnenland 22 mrt 2015 / 18:38 uur

‘Flitspaal op Maasboulevard moet erger voorkomen’

Flitspalen en een andere afstelling van de verkeerslichten moeten snelheidsduivels op de Maasboulevard doen afremmen. Eigenaar van Club Vie, Tony Carbonaro, en gebiedscommissiebestuurder Centrum, Hennie van Schaik, willen dat de gemeente actie onderneemt na een serie ernstige incidenten. Vorige maand overleed een 28-jarige vrouw nadat ze door een snelheidsduivel werd geschept op het zebrapad.

„Flitspalen zouden fijn zijn. Even verderop bij de Shell remt iedereen af en dat is wat hier ook moet gebeuren”, legt Carbonaro uit. „Ergens tussen Tropicana en Club Vie zou de paal moeten staan. Want dat stuk is nu een lekkere plek om even het gas in te trappen.” Hij vindt het belangrijk dat zijn gasten veilig zijn de buurt van de club. „Af en toe schieten ze hier met 150 kilometer per uur voorbij. Zeker bij slecht weer is het levensgevaarlijk.”

Lees ook: Vrouw overleden na ongeval Maasboulevard

Gebiedsbestuurder Hennie van Schaik is het er mee eens dat de gemeente iets moet doen. „Het is gewoon een racebaan. Volgens de portier van Club Vie rijden mensen soms met 150 kilometer per uur voorbij. Dat is belachelijk.” Van Schaik vindt evenals Carbonaro dat er een flitspaal moet komen. „Op die manier worden automobilisten gedwongen om zich aan de snelheid te houden.” Ook het feit dat de stoplichten nu bijna altijd op groen staan, moet volgens van Schaik anders. „Stel ze anders af, zodat men vaker moet stoppen voor rood licht.”

Het plan krijgt steun van de bezoekers van de club. „Ik kom hier bijna wekelijks en het gaat vaak net goed”, vertelt Joyce (23). „Maar als het mis gaat, is het ook meteen heel erg. Als het die idioten helpt af te remmen door de stoplichten vaker op rood te zetten, dan moet dat gewoon.” Haar vriendin Melissa (24) is het er mee eens. „Als we buiten op een taxi staan te wachten lijkt het hier wel een racebaan.”

Lees ook: Bestuurder meldt zich na aanrijding Maasboulevard

Omwonende Hans Verkerk lijkt de flitspaal ook een goed idee. „De Maasboulevard is na 22.00 het domein van drugsrunnertjes in snelle Golfjes en BMW’s. De politie is heel actief in het aanpakken, maar kan natuurlijk niet alles aan.” Het idee om de verkeerslichten aan te zetten lijkt hem wel wat. „En misschien op drukke avonden van twee naar één baan? Dan dwing je ze om nog langzamer te rijden.”

Is er bij jou in de buurt ook een gevaarlijke situatie? Laat het weten op onze facebookpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Flitspaal op Maasboulevard moet erger voorkomen’
Sluiten