Marinka Wagemans
Marinka Wagemans Binnenland 16 mrt 2015 / 16:02 uur

Boskalis legt tweede kunsteiland aan in Panama

Baggeraar Boskalis mag in het tweede kwartaal van dit jaar beginnen met het aanleggen van het tweede grote kunstmatige eiland aan de kust van Panama. Dit maakte het bedrijf vandaag zelf bekend.

Het kunsteiland wordt zo’n negen hectare groot en komt voor de kust van de woonwijk Punta Pacifica te liggen. Op het eiland zelf worden ook woningen gebouwd. Het is een vervolgproject op het door Boskalis eerst aangelegde eiland in 2013, en tussen deze twee eilanden wordt ook een brug gebouwd. De contractwaarde bedraagt maar liefst 55 miljoen euro.

Omtrek van 600.000km2

Voor het kunstmatige eiland in de Stille Ocaan zullen graafmachines en een grote kraan in de weer gaan om een omtrek van zo’n 600.000 kubieke meter steen te storten, die vervolgens gevuld wordt door een sleephopperzuiger met 1,3 miljoen kubieke meter zand. Sleepboten en bakken zullen de stenen aanvoeren. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden ongeveer twee jaar in beslag gaan nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boskalis legt tweede kunsteiland aan in Panama
Sluiten