Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 26 mrt 2015 / 12:19 uur

‘Antiterreuroefening in haven Rotterdam geslaagd’

In de haven van Rotterdam is de afgelopen dagen een grote antiterreuroefening gehouden. Bij scheeps- en offshorewerf Keppel Verolme werd een gijzelingsactie op een booreiland nagebootst. Aan de oefening, die in de nacht van woensdag op donderdag werd afgerond, deden de Dienst Speciale Interventies (DSI) en eenheden van het Korps Mariniers mee.

Gijzelaars

Nadat kikvorsmannen het boorplatform zo onopvallend mogelijk hadden beklommen, werden vanuit een helikopter militairen via een touwladder op het eiland gedropt. ,,Het lukte uiteindelijk de gijzelaars te ontzetten en de gijzelnemers onschadelijk te maken”, zei een woordvoerder donderdag.

Succesvol

De oefening in de Rotterdamse haven is succesvol verlopen. ,,Alle doelstellingen zijn gehaald.” Over hoeveel mensen hebben meegedaan, worden nooit mededelingen gedaan. Eind januari werd op Eindhoven Airport ook een grootschalige oefening gehouden. Daar landde toen een vliegtuig met zogenaamde terroristen en gijzelaars.

Reageer op artikel:
‘Antiterreuroefening in haven Rotterdam geslaagd’
Sluiten