Alex Ringeling
Alex Ringeling Binnenland 19 mrt 2015 / 14:18 uur

Amsterdamse jihadist gedood bij gevechten Kobani

Een 29-jarige Amsterdamse jihadist genaamd Rafik is omgekomen bij gevechten in de Syrische grensstad Kobani. Dit melden meerdere bronnen aan persbureau Anp.

Lees ook: Nederlandse jihadist in Syrië omgekomen

De man van Marokkaanse afkomst was een bekende van Abu Hamza (echte naam Ismael Faiq) die begin vorig jaar ook om het leven kwam in Syrië. De twee groeiden op in Amsterdam-Noord en waren de beste vrienden.

Terugkeer

Medio 2013 vertrok Rafik met een aantal jongens uit Amsterdam-Noord naar Syrië om hier te gaan vechten. Hij keerde na een paar maanden ineens vrijwillig terug naar Nederland, via Turkije. Wat de reden van zijn terugkeer was, is onduidelijk. Volgens verschillende bronnen werd hij bij terugkomst opgepakt op luchthaven Schiphol.

Lees ook: Video: Afscheidsboodschap Maastrichtse jihadist

Getrouwd

Na een paar maanden in Nederland geweest te zijn, vertrok hij vorige zomer voor de tweede keer naar Syrië, waar hij trouwde en een gezin wilde stichten. Zijn familie woont nog in Amsterdam-Noord en is ingelicht over zijn overlijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdamse jihadist gedood bij gevechten Kobani
Sluiten