Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 17 mrt 2015 / 15:18 uur

Amsterdam wil Berlijn evenaren als startersstad

Alle Amsterdamse ICT bedrijven zijn vanaf dinsdag online te vinden op een interactieve kaart. Met de Tech Map wil de gemeente een stap zetten om naast Londen en Berlijn in de top drie van aantrekkelijke start-up steden van Europa te komen.

Lees ook: Twitter schrijft wereldwijde start-up wedstrijd uit

Dit is de ambitie van wethouder Kajsa Ollongren (Economische Zaken). Volgens verschillende ondernemers is er een grote behoefte is aan zichtbaarheid van de Amsterdamse ICT-sector. Dit is essentieel om het te winnen binnen de groeiende wereldwijde concurrentie tussen bedrijven in nieuwe technologie.

Relevante info

De interactieve kaart maakt het Amsterdamse ‘start-up ecosysteem’ zichtbaar. De bezoeker krijgt per bedrijf toegang tot relevante informatie zoals het soort product of dienst, het aantal werknemers, de groeifase en het opgehaald kapitaal.

Portaal

De kaart is onderdeel van StartupAmsterdam portaal. Dit portaal wordt een digitale ontmoetingsplek voor iedereen met interesse in start-ups. Binnenkort wordt het portaal uitgebreid met informatie over wetgeving en beleid, startup nieuws, cursussen en workshops, vacatures en een evenementenkalender.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam wil Berlijn evenaren als startersstad
Sluiten