Metro
Metro Binnenland 26 mrt 2015 / 14:38 uur

Amsterdam trekt meer geld uit voor cultuur

Het Amsterdamse stadsbestuur trekt de komende jaren meer geld uit voor kunst en cultuur. Het budget voor het zogeheten Kunstenplan 2017-2020 wordt met 7,6 miljoen euro verhoogd naar 90,2 miljoen euro. Tegelijkertijd wil het college van burgemeester en wethouders dat gevestigde culturele instellingen zich als een soort coach ontfermen over kleinere of beginnende organisaties, festivals of evenementen.

Belangrijke rol

De manier waarop de subsidies straks worden verdeeld maakte cultuurwethouder Kajsa Ollongren donderdag bekend. Instellingen die een belangrijke rol vervullen in de stad krijgen extra taken en verantwoordelijkheden. Die spreken ze af met het Amsterdams Fonds voor de Kunst, dat vervolgens de subsidie verleent. Hieraan worden ook prestatieafspraken gekoppeld. De politiek kan zich vervolgens meer bezighouden met de hoofdlijnen van het beleid en niet langer met de subsidietoekenning aan individuele organisaties.

In het Kunstenplan legt de gemeente elke vier jaar vast waar de cultuursubsidies in de stad naartoe gaan en welke doelen moeten worden gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam trekt meer geld uit voor cultuur
Sluiten