Metro
Metro Binnenland 5 mrt 2015 / 12:40 uur

Advocaat: Heropen ook zaak Talitha

Als de zaak van amazone Larissa Dumont heropend wordt, dan moet dat ook gebeuren met die van Talitha uit Amsterdam. Dat vindt de advocaat van de nabestaanden van Talitha, Sébas Diekstra. Hij stuurt donderdag een brief met deze eis aan het College van procureurs-generaal en de nationale politie.

Lees ook: Familie eist dossier Talitha voor eigen onderzoek

De politie liet donderdag weten dat het lichaam van Larissa Dumont, die overleed in 1997, wordt opgegraven en dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) het gaat onderzoeken. Destijds werd geconcludeerd dat de toen 25-jarige amazone werd doodgebeten door haar paard, maar dat wordt betwist.

Duidelijkheid

De politie zegt geen reden te hebben om aan te nemen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar wil er „alles aan gedaan hebben om ook in het belang van de nabestaanden, duidelijkheid te krijgen over wat er die avond precies is gebeurd”.

Lees ook: ‘Vervolg liegende agent in zelfmoordzaak Talitha’

„Als ze dat bij de zaak van Larissa doen, dan moet dat ook bij Talitha gebeuren”, stelt Diekstra. „Ook in het onderzoek naar de dood van Talitha zegt het OM geen aanwijzingen te hebben voor een misdrijf, maar hier doen zij geen nader onderzoek naar de toedracht”, meent de advocaat.

Toedracht

Diekstra is van mening dat er ook nader onderzoek moet plaatsvinden bij heel wat andere zaken waar de exacte toedracht nog niet vaststaat en waar de families nog met vragen zitten over de dood van hun dierbaren.

Talitha werd in 2013 dood gevonden op het spoor bij Heerhugowaard. De toedracht van haar dood is nog altijd onduidelijk. Het OM ziet geen aanwijzingen voor een misdrijf en doet geen verder onderzoek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat: Heropen ook zaak Talitha
Sluiten