Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 3 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Aankomst grootste containerschip in Rotterdam

De ‘grootste containerschepen ter wereld’ duikelen over elkaar heen in de Rotterdamse haven. Dinsdag verwelkomt Rotterdam opnieuw het grootste containerschip, de MSC Oscar. In januari arriveerde nog CSCL Globe, toen nog de grootste containergigant ter wereld.

Vertraging

De MSC Oscar is 396 meter lang, 59 meter breed en heeft een diepgang van 16 meter. Het kan in totaal 19.224 containers van 20 voet herbergen. Het schip is in grootte gelijk aan vier voetbalvelden en vaart tussen Azië en Europa. De MSC Oscar zou eerst maandag aankomen, maar door een vertraging in het Suezkanaal arriveert het schip dinsdag voor de eerste keer in de Rotterdamse haven.

Olieplatforms

In januari meerde op de Tweede Maasvlakte ook het grootste schip ter wereld af, de Pioneering Spirit. Dat schip van 382 meter lang en 124 meter breed kan constructies van onder meer olieplatforms in één stuk vervoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Aankomst grootste containerschip in Rotterdam
Sluiten