Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Binnenland 24 feb 2015

Verdachte dreigbrief Aboutaleb claimt onschuld

De 58-jarige Jan van L. die wordt verdacht van het schrijven van een dreigbrief aan burgemeester Aboutaleb zegt onschuldig te zijn. Uit een onafhankelijk onderzoek bleek dat zijn handschrift niet overeenkwam met dat van in de brief. Dat laat zijn advocaat Emile van Reydt weten.

De dreigementen die volgens justitie van Van L. kwamen, waren behoorlijk specifiek en angstaanjagend. Zo werd er beschreven waar de kinderen van de burgemeester naar school gaan en dat niemand zou worden gespaard.

Onderzoek

Nu blijkt uit onderzoek door een handschitdeskundige dat de enveloppe waarin de betreffende brief ‘met hoge waarschijnlijkheid’ niet door de verdachte is geschreven. Onderzoek naar DNA-sporen van vingerafdrukken waren evenmin belastend voor de verdachte.

Rechtspraak

Jan van L. moet morgen voor de rechter verschijnen. Dan wordt er beoordeeld of er voldoende bewijs is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verdachte dreigbrief Aboutaleb claimt onschuld
Sluiten