Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 26 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Student in raad van bestuur UvA

De Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat een student toevoegen aan de raad van bestuur. Deze student doet ook mee met de collegevergaderingen. Dat heeft bestuursvoorzitter Louise Gunning donderdagmiddag laten weten. ”De raad van toezicht en decanen hebben hiermee ingestemd”, aldus Gunning. Hoe de functie verder ingevuld wordt, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Studenten bestormen Maagdenhuis in Amsterdam

Meer inspraak in het bestuur was een van de eisen van de studenten die al bijna twee weken panden van de universiteit bezetten. Sinds woensdagavond zitten er tientallen bezetters in het Maagdenhuis, sinds het Bungehuis na anderhalve week bezetting dinsdag was ontruimd. Gunning weet niet hoelang deze bezetting gaat duren. ”Misschien gaan ze weg nu ze deze toezegging hebben gekregen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Student in raad van bestuur UvA
Sluiten