Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 16 feb 2015 / 09:59 uur

Oud Ajax-trainer Bobby Haarms krijgt eigen laan

De alom geliefde oud-trainer van Ajax Bobby Haarms krijgt mogelijk een eigen laan in Amsterdam. De Bob Haarmslaan moet komen in de Sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland in Oost.

Lees ook: Standbeeld Bobby Haarms onthuld

Het voorstel hiervoor staat in een brief van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost aan het Algemeen Bestuur dat het stadsbestuur adviseert over straatnamen. Bobby Haarms nam in 2000 afscheid als assistent-trainer van Ajax. Hij overleed in 2009.

Lees ook: Bob Haarms Tribune bij Ajax

Er zijn nog zes andere namen van legendarische sporthelden aangedragen. Dit zijn oud-Ajacied Cor van der Hart (de opa van keeper Mickey van der Hart), atlete Puck van Duyne-Brouwer, Rie Beisenherz (zwemster en eerste Nederlandse deelneemster aan de moderne Olympische Spelen), Marie Baron (zwemster en jongste deelneemster ooit aan de Olympische Spelen) en schoonspringster Truus Klapwijk.

Het Zeeburgereiland is momenteel volop in ontwikkeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oud Ajax-trainer Bobby Haarms krijgt eigen laan
Sluiten