Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 feb 2015

Opvallend kunstwerk terug op Binnenwegplein

Het opvallende kunstwerk ‘Two Turning Vertical Rectangles’, een sculptuur van kunstenaar George Rickey, keert terug op het Binnenwegplein. Als de werkzaamheden goed verlopen moet het kunstwerk medio maart weer op zijn plek staan.

De twee draaiende elementen van acht meter hoog werden in 2012 weggehaald omdat bij het ronddraaien de onderkant van de roestvrijstalen bladen lager kwam dan toegestaan. Na terugplaatsing staat het sculptuur vijftig centimeter hoger en voldoet het kunstwerk weer aan alle eisen.

Om het kunstwerk terug te plaatsen moet het Binnenwegplein deels op de schop. Zo gaat een deel van de mistfontein weg en wordt er een kolom geplaatst waaraan de bladen bevestigd zullen worden. De gemeente denkt voor het hele project vijf weken nodig te hebben.

Bekijk hieronder een filmpje over het kunstwerk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opvallend kunstwerk terug op Binnenwegplein
Sluiten