Metro
Metro Binnenland 25 feb 2015 / 15:06 uur

Ondernemers verliezen strijd tegen Wallenplan

Verschillende ondernemers met coffeeshops, gokhallen en seksshops in het Amsterdamse Wallengebied hebben in hun slepende strijd tegen de opschoningsplannen van de gemeente weer een verlies geleden. De Raad van State wees woensdag de bezwaren af van veel ondernemers tegen het nieuwe bestemmingsplan ’1012’. De ondernemers willen niet meegaan in de verplichte verandering van hun zaak.

In juni 2013 stelde de gemeenteraad definitief het nieuwe bestemmingsplan voor postcodegebied 1012 vast, waarin korte metten wordt gemaakt met bedrijven die een aanzuigende werking hebben op criminele activiteiten. Bordelen worden opgekocht, coffeeshops en gokhallen moeten verdwijnen.

Liever een café

In een laatste poging zich tegen de plannen te verzetten, wendde een tiental ondernemers uit het gebied zich tot de Raad van State met bezwaren tegen de wijziging van het bestemmingsplan. De meeste van die bezwaren werden afgewezen.

Lees ook: Amsterdam zoekt pandjesbaas voor hoeren

De meeste ondernemers was het te doen om de bestemming die hun panden in het nieuwe bestemmingsplan kregen toegekend. Zo zien de eigenaren van enkele coffee- en smartshops lieven dat hun panden een café-bestemming krijgen dan dat ze als restaurant mogen worden uitgebaat, omdat dat rendabeler zou zijn. De Raad van State achtte die betogen ongegrond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ondernemers verliezen strijd tegen Wallenplan
Sluiten