Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 26 feb 2015 / 15:22 uur

Ondernemers boos over sluiting Karel Doormanstraat

Ondernemers in en rond de Karel Doormanstraat zijn boos. Middels een mail heeft de gebiedscommissie aangekondigd dat de winkelstraat ter hoogte van de kruising met de Westblaak vier maanden wordt opengebroken om te werken aan de vervanging van de stadsverwarming. De werkzaamheden staan vanaf april gepland.

Terugloop

Ondernemers vrezen een terugloop van de inkomsten en zijn bang dat het winkelend publiek de straat tijdens de werkzaamheden zal mijden. ,,In de Karel Doormanstraat ligt een verwarmingspijp uit 1953 die vervangen moet worden. Dat snap ik wel, maar dat is natuurlijk dramatisch voor de winkeliers in en rond deze straat. Doordat het hier een grote bouwput wordt zal het winkelend publiek de straat links laten liggen," stelt Willem-Jan Rhijnsburger, eigenaar van bloemenzaak Flowerdeli.

Vergadering

Volgens Rhijnsburger gaat het om zeker 30 tot 35 ontevreden winkeliers. Volgende week wordt er bij elkaar gekomen om de stand van zaken te bespreken. ,,We willen met de gemeente en de andere betrokken partijen kijken of er voor ons iets valt te compenseren. Ik geloof zeker in een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het verlengen van de werktijden. Dan zou de straat niet vier maar drie maanden openliggen. Deze straat heeft een paar jaar geleden ook open gelegen en toen zijn er heel veel kleine ondernemers failliet gegaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ondernemers boos over sluiting Karel Doormanstraat
Sluiten