Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 feb 2015 / 16:11 uur

Oehoe houdt Rotterdamse vogelspotters bezig

Vogelspotters in Rotterdam zijn in de ban van de oehoe op de Westersingel. Bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum, Kees Moeliker, was de eerste die er vanmiddag over twitterde. Hij is verbaasd over het neerstrijken van de 60 tot 70 centimeter grote uil.

„Ik werd gebeld door een bewoner van de Westersingel die voor zij huis een grote uil zag zitten en dat kraaien herrie aan het maken waren.” Moeliker spong meteen op de fiets en was verbaasd over wat hij zag. „Een bosuil, dacht ik nog onderweg. Maar het bleek echt om een oehoe te gaan. Het is de eerste keer dat we die in Rotterdam zien.” De kraaien maakten geluid om de uil weg te jagen, maar die is niet onder de indruk. „Het is de grootste uil die in Europa voor komt. Meestal verblijft hij in de achterhoek of Zuid-Limburg.”

Volgens Moeliker kan de uil het best volhouden in Rotterdam. „Hij gaat ’s nachts op jacht en voedt zichzelf met konijnen en vogels als duiven. Hij kan hier een prima korstje bij elkaar scharrelen.” Mensen hoeven overigens niet bang te worden. „Ons doen ze niks.”

Bekijk hieronder een filmpje van een oehoe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oehoe houdt Rotterdamse vogelspotters bezig
Sluiten