Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Binnenland 16 feb 2015 / 09:00 uur

‘Ik wilde verandering brengen in de technocultuur’

Technofeestjes zijn er nu genoeg in Rotterdam, maar dat was jaren geleden wel anders. Karim Soliman (23) bedacht toen Rotterdamse Rave en viert zaterdag de derde verjaardag in een uitverkochte Maassilo.

Van hersenspinsel naar goedlopend concept. Gefeliciteerd!
Er was drie jaar geleden niet veel te doen in Rotterdam en ik was een beetje klaar met de uitgaanscultuur van toen. Samen met vrienden brachten we elk weekend door in een café waar we zelf plaatjes draaiden, maar dat ging vervelen. Ik wilde verandering brengen in de Rotterdamse technocultuur en bedacht de Rotterdamse Rave.

Een succes!
Het begon met illegale raves in het Kralingsebos, daar komt de naam ook vandaan. Daarna wilde ik een echt feest organiseren, maar wel in dezelfde sfeer. De naam was snel bedacht evenals het logo. De kleur groen van Rotterdam met een vuist. Perron bood ons een locatie aan. De eerste editie ging super en iedereen was verkleed. We groeiden door naar de Factory010, maar ook dat werd al snel te klein. Nu staan we zaterdag voor de tweede keer in een uitverkochte Maassilo voor ruim drie duizend man.

Hoe zie je de toekomst?
We vieren zaterdag onze derde verjaardag. Dan is het op dit moment wel weer even genoeg. Tuurlijk willen we ooit groter, maar we kijken eerst even hoe het nu verder loopt. We blijven wel vernieuwen, elke editie weer. Dat is voor ons heel belangrijk. We willen dat mensen echt het gevoel hebben dat ze naar iets speciaals gaan en niet dat ze naar een standaard feest gaan. Wel denken we aan iets totaal anders, maar dat blijft voorlopig nog geheim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ik wilde verandering brengen in de technocultuur’
Sluiten