Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 27 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

IJsbeertweeling Blijdorp mag naar buiten

Na circa drie maanden in het beschermde kraamhol te hebben geleefd, mogen de speelse ijsbeertjes van Diergaarde Blijdorp vandaag naar buiten. Onder begeleiding van moeder Olinka wordt het tweetal rond de klok van 10.00 uur in het buitenverblijf vrijgelaten.

Afgelopen weken konden moeder en haar welpjes per webcam worden gevolgd. Op die beelden was onder andere te zien hoe een van de twee beertjes het drempeltje tussen de twee kraamgedeeltes beklom.

Lees ook: IJsbeertweeling Blijdorp groeit als kool

Bijzonder

De dierentuin spreekt van een bijzondere gebeurtenis. Het is namelijk 18 jaar geleden dat er in Blijdorp een ijsbeertweeling is geboren. In 2010 werd ijsbeer Vicks geboren in het nieuwe en ruim opgezette ijsberenverblijf. Hij is een volle broer van de tweeling. Vader Erik overleed een maand geleden.

‘International Polar Bear Day’

Het is niet voor niks dat de ijsberen juist vandaag naar buiten mogen. In de hele wereld wordt er ‘International Polar Bear Day’ gevierd. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de beschermde status van de ijsbeer die door het smelten van de ijskappen in haar voortbestaan wordt bedreigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
IJsbeertweeling Blijdorp mag naar buiten
Sluiten