Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Binnenland 18 feb 2015

‘Hij zou een prima premier zijn’

In het nieuws verschijnt hij wekelijks en momenteel is hij op bezoek bij president Obama in het Witte Huis. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb is geliefd bij het grote publiek. Wat vinden de inwoners van Rotterdam daarvan?

Youri van Golden (21) woont in Rotterdam

Ik vind het persoonlijk niet zo’n goede burgemeester, van mij mag er wel weer een nieuwe komen. Ik zie namelijk niet zo goed wat hij doet voor de stad. Ik ben het wel eens met zijn uitspraken, alleen brengt hij het zo grof. Dat werkt averechts. Dat hij nu in Amerika zit is prima, zolang het maar geen snoepreisje is.

Mahmut Erdem (31) woont in Schiedam

Ik ben zelf een PvdA-raadslid in Schiedam en ik bewonder Ahmed Aboutaleb. Sinds hij is aangesteld heeft hij veel stappen genomen. Je ziet dat de stad onder zijn bewind verder ontwikkeld is. Dat hij nu in Amerika door de president is uitgenodigd is leuk. Ik geloof niet dat hij ooit hoger op wil en weggaat uit Rotterdam, dat is namelijk echt zijn stad.

Lees ook: ‘Aboutaleb naar Witte Huis’

Ton Ravenstijn (72) woont in Hoogvliet

Op Veteranendag is de burgemeester er ook altijd, dan maakt hij wel eens een praatje met me. Ik vind het een hele sympathieke man. Zijn hart zit op de juiste plaats en hij zegt precies wat hij wil. Een man naar mijn hart. Hij is goed in wat hij doet, maar ik denk niet dat hij ooit minister wordt. Het gaat landelijk ook niet zo goed met de PvdA, dus hij blijft lekker hier.

Veronica Meivogel (62) woont in Zwijndrecht

Het is een prima man, ik heb hem laatst een keer gesproken toen het bedrijf waar ik werk honderd jaar bestond. Hij heeft heel veel goede ideeën en hij is er echt voor de inwoners van Rotterdam. Dat siert hem. Zijn uitspraken over jihadisten waren ook goed. In mijn ogen zou het een prima premier zijn. Jammer dat hij dan weg moet, maar dat is dan wel voor een goede zaak.

Sophia Toebosch (19 en Kolijn Jagersma (19) studeren in Rotterdam

Wat speciaal dat hij uitgenodigd is in Amerika, maar we vragen ons af waarom. Iemand als Obama heeft Aboutaleb toch niet nodig? Zijn uitspraken na de aanslagen in Parijs waren wel heel extreem, maar aan der andere kant begrijpen we het wel. Dat is een beetje dubbel. Hij is echt het lievelingetje van de stad en representatief voor Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Hij zou een prima premier zijn’
Sluiten