Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 26 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Gegevens uitgewisseld tussen OM Rome en OM Rotterdam

Zowel in Rome als in Rotterdam wordt strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de ongeregeldheden die hebben plaatsgevonden in Rome rondom de wedstrijd AS Roma- Feyenoord. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Ontmoeting

,,Vanochtend heeft er in Rome een ontmoeting plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van politie en Openbaar Ministerie uit Rotterdam en hun Italiaanse ambtsgenoten. Er zijn afspraken gemaakt over nauwe samenwerking tussen de Nederlandse en Italiaanse opsporingsinstanties. De samenwerking is er onder meer op gericht om de daders van het openlijk geweld tegen goederen en personen te identificeren en te vervolgen."

Vertegenwoordigers van het OM en de politie uit Rotterdam waren deze week twee dagen in Rome om gegevens met betrekking tot de strafrechtelijke onderzoeken uit te wisselen.

‘Vruchtbare uitwisseling’

,,In de loop van de bijeenkomst heeft een vruchtbare uitwisseling van informatie plaatsgevonden, en hebben de Nederlandse officieren van justitie een eerste rechtshulpverzoek gedaan. Gevraagd is onder meer om relevante informatie, waaronder beeldmateriaal, met betrekking tot de ongeregeldheden", aldus het OM Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gegevens uitgewisseld tussen OM Rome en OM Rotterdam
Sluiten