Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 24 feb 2015

Deel kroegen Oude Haven toch open

Een deel van de kroegen in het Rotterdamse uitgaansgebied de Oude Haven gaat donderdag toch open. Dat laten de ondernemers weten. Zij geven aan op andere gedachten te zijn gebracht na een gesprek met de gemeente Rotterdam.

Lees ook: Ondernemers in Rotterdam vrezen rellende Roma-fans

Hans Meijer, uitbater van Kade 4 en bar en restaurant Stockholm, was van plan zijn zaken dicht te gooien, maar is vierentwintig uur later een andere mening toebedeeld.

Excuses

,,We hebben de gemeente gesproken en zijn er inmiddels van overtuigd dat zij maar ook de andere veiligheidsinstanties er alles aan doen om het zo veilig mogelijk te laten verlopen. Doel van mijn eerdere uitspraken was ook vooral om de gemeente aan tafel krijgen. Als zij niet waren komen opdagen, dan had ik de zaak als statement dichtgehouden. Ik blijf het namelijk verwerpelijk vinden dat wij in een eerder stadium niet zijn geïnformeerd. De gemeente heeft daarvoor excuses aangeboden."

Volgens Meijer komen er extra voorzieningen in het gebied. De ondernemer zet zelf beveiligers in. ,,Er worden extra plaszuilen en afvalbakken geplaatst."

Pardoen

Pardoen, een café verderop, houdt de deuren wel gesloten, zo laat een medewerker weten. Eigenaar Ruben Krommenhoek blijft bij zijn standpunt en geeft aan de veiligheid van personeel en gasten niet te kunnen waarborgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deel kroegen Oude Haven toch open
Sluiten