Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 25 feb 2015

Culturele activiteiten gezocht voor Gay Pride

Kunstenaars, locaties, culturele instellingen, ondernemers. Iedereen wordt uitgedaagd om bijzondere (culturele) activiteiten te verzinnen om mee uit te pakken tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Onder de naam ‘Arts & Culture Pride’ worden tijdens het jarige homo-evenement allerlei culturele activiteiten georganiseerd.

Lees ook: Weer meer animo voor botenparade Gay Pride

De Gay Pride met als thema ’Share’ begint dit jaar op zaterdag 25 juli en duurt tot en met zondag 2 augustus. De botenparade is op zaterdag 1 augustus. Het evenement viert dit jaar zijn twintigste verjaardag.

Cultuurcommissie

Vorig jaar waren er vijftig activiteiten voor het culturele programma. Voor dit jaar hoopt de stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) op meer. Een kunst- en cultuurcommissie van vertegenwoordigers uit de wereld van theater, dans, literatuur, beeldende kunst, fondsenwerving en erfgoed beoordelen de inzendingen. „Het culturele aspect is belangrijk om het festival meer uitstraling te geven en de aantrekkelijkheid te verhogen”, zegt secretaris Lieve van Kessel van de kunst- en cultuurcommissie.

EuroPride

Culturele activiteiten kunnen tot 1 mei worden aangemeld op www.amsterdamgaypride.org. Initiatieven voor 2016, wanneer de EuroPride in Amsterdam plaatsvindt, worden ook nu al gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Culturele activiteiten gezocht voor Gay Pride
Sluiten