Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 24 feb 2015

Arrestanten Bungehuis minstens een nacht in de cel

Het overgrote deel van de studenten die vanmiddag werden aangehouden bij de ontruiming van het Bungehuis blijft tenminste één nacht in de politiecel.

De politie besloot van de 46 arrestanten er drie heen te zenden. Buiten op straat voor het bezette gebouw van de Universiteit van Amsterdam werd dezelfde middag nog een sympathisant aangehouden. Dat betekent dat nog 43 bezetters en de sympathisant in de politiecel verblijven.

Lees ook: Bezetting Bungehuis is voorbij, protest gaat door

De studenten die sinds vrijdag 13 februari het Bungehuis bezet hielden, zijn aangehouden op grond van artikel 134 van het Wetboek van Strafrecht. Zij gaven geen gehoor aan de vordering van de deurwaarder om het gebouw te verlaten. ‘’Ze hadden de keuze om aan arrestatie te ontkomen, maar hebben daarvoor niet gekozen’’, aldus een woordvoerder van de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Arrestanten Bungehuis minstens een nacht in de cel
Sluiten