Robyn van Gorsel
Robyn van Gorsel Binnenland 24 feb 2015

‘Als er Romafans komen sluit ik morgen mijn zaak’

AS Roma supporters verzamelen zich morgen in de Oude Haven. Vanaf daar vertrekken ze met bussen naar De Kuip voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Na de rellen van vorige week in de Italiaanse hoofdstad vrezen de Rotterdamse ondernemers in de Markthal en omgeving dat de Romeinen op wraak uit zijn. Sommige van hen overwegen zelfs om te sluiten.

Klaas van de Mast (51)
Rotterdamsche Oude – Markthal

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik morgenavond moet verwachten, maar ik maak me ook niet echt zo’n zorgen. Bang ben ik nou ook weer niet, er loopt morgen genoeg security rond hier. Het enige wat ik wel balen vind, is dat ik waarschijnlijk veel klanten mis loop door al deze negatieve publiciteit. Ik kan de winkel ook niet echt sluiten, want ik heb alleen een zeil en geen rolluik.

Gilbert Seth (34)
Poffertjessalon Seth – Hoogstraat

Pas als ik weet wat voor maatregelen de politie en de gemeente gaan nemen voor morgenavond, besluit ik of mijn poffertjeszaak open blijf of niet. De politie heb ik daar al over gebeld, maar zij konden mij gisteren nog niet echt een duidelijk antwoord geven. Als die AS Roma fans inderdaad hier in de buurt komen en alles gaan slopen, dan sluit ik de zaak donderdag en haal ik het hele terras naar binnen. Ik vind de veiligheid van mijn personeel veel belangrijker dan de inkomsten die ik die avond dan mogelijk misloop. Dat is dan maar zo.

Bart Gijsbers (23)
Monsieur Saucisson – Markthal

Ik vind het momenteel maar een rare situatie, maar bang ben ik niet echt hoor. Het is zonde dat er zo veel gesloopt is in Rome, dat was niet nodig. Nu doet iedereen er een beetje stoer over, dat zal wel loslopen. Ik hou zelf niet zo van voetbal. Dat gedoe allemaal. Het zal vast wel ergens vechten worden, dat gebeurd altijd wel bij dit soort wedstrijden. In de Markthal komt extra beveiliging en als het echt te heftig en te gevaarlijk wordt, dan sluit het hier zelfs.

Nicole Ammerlaan (31) en Stephan De Leur (29)
Vapiano – Binnerotte

We hebben er wel over nagedacht, over eventuele rellen en vandalen, maar we hebben vertrouwen in het politiebeleid. Tijdens het afgelopen WK was er ook extra veel politie op de been. Komt vast wel goed. Op het moment dat we donderdag weinig tot geen agenten zien rondlopen, gaan we ons pas zorgen maken. Tuurlijk zullen er wel wat opstootjes plaatsvinden, maar in Zuid ofzo, of richting het centraal station. Wij zullen niet zo snel de dupe zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Als er Romafans komen sluit ik morgen mijn zaak’
Sluiten